HOŞGELDİM


"HOŞ GELDİNİZ" ve umarım "HOŞ BULARAK" AYRILIRSINIZ... 😊

BU BLOGDAKİ HER ŞEY, KENDİMİZİ "BİRAZ DAHA İYİ HİSSETMEK" AMACIYLA PAYLAŞILIYOR...

KUR'AN'DAN, RUHUMUZA HUZUR VEREN AYETLER; UMUT VE YAŞAMA SEVİNCİ AŞILAYAN ŞİİRLER VE ŞARKILAR; ÖZENLE SEÇİLMİŞ FAYDALI ÖZLÜ SÖZLER VE ALINTILAR; İÇİMİZİ AÇAN HARİKA FOTOĞRAFLAR VE TABLOLAR; YOL GÖSTERİCİ HİKAYE VE MASALLAR; HUZUR VEREN SÖZSÜZ MÜZİKLER (DALGA, MARTI, YAĞMUR, KUŞ, DERE SES KAYITLARI VEYA MOTİVASYON MÜZİKLERİ); ŞİFA VEREN MÜZİKLER vs. vs.

MUTLAKA İÇLERİNDEN BİRİ VEYA BİRKAÇI SİZE DE HİTAP EDECEKTİR; ONLARI KENDİ İYİLİĞİNİZ İÇİN KULLANIN!

HUZURLU OLMAK İÇİN "KİŞİSEL ÇABA ve İSTEK" GEREKTİĞİNİ HEP HATIRLAYALIM ve KENDİ HUZURUMUZU İNŞA ETMEK İÇİN BİR AN EVVEL HAREKETE GEÇELİM İNŞALLAH...

HUZUR BULANLARDAN VE ŞÜKREDENLERDEN OLABİLMEMİZ ÜMİT VE DUASIYLA... 💖

"Huzuru ifade eden şiirlerden mısralar ya da kutsal metinlerden cümleler okumak, zihin yapınıza İYİLEŞTİRİCİ MERHEM etkisi yapar." Norman Vincent Peale


19 Mart 2017 Pazar

KIYAMET VAKTİNİ ÖĞREN - KIYAMETİN ZAMANI HAKKINDAKİ KUR'AN AYETLERİ

HİÇ ŞÜPHE YOK Kİ BU KONUDA EN NET VE EN DOĞRU BİLGİYİ RABBİMİZDEN ÖĞRENEBİLİRİZ!
ÖYLEYSE BİZE DÜŞEN, İLGİLİ AYETLERİ BULUP OKUMAKTIR SADECE...


Sema'dan SEMAya NOT: Üşenenler için özetleyeyim, (bana inanmayanlar aşağıdaki ayetleri iyice okusunlar): Kıyametin zamanını-saatini, Allah dışında hiç kimse bilmez, peygamberler bile...  O saat, bize farkında olmadığımız bir sırada, ansızın gelecektir. 

Belli bir konudaki Kur'an ayetlerini, tüm surelerden tek tek bulup hepsini bir arada okumak, o konuyu daha iyi anlayabilmek için çok büyük yarar sağlıyor.  Aşağıda, "kıyamet saatine" ilişkin bir arada bulacağınız Kur'an ayetleri, umarım size de yardımcı olurlar. En doğrusu, Yüce Kitabımızın tamamını sürekli okumak elbette...
 
Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm. Bismillahirrahmanirrahîm
 


A’RAF SURESİ: 187.Ne zaman gelip çatacak diye kıyamet saatini soruyorlar sana. De ki: "Ona ilişkin bilgi Rabbim katındadır. Onu, vakti geldiğinde belirginleştirecek olan yalnız O'dur. Göklere de yere de ağır gelmiştir o. O size ANSIZIN gelecektir, başka değil." SEN ONU İYİCE BİLİYORMUŞSUN GİBİ SANA SORUYORLAR. De ki: "O'na ilişkin bilgi Allah katındadır, fakat insanların çokları bilmiyorlar." 188.De ki: "Ben kendi nefsime, Allah'ın dilediğinden başka ne bir yarar sağlayabilirim ne de bir zarar verebilirim. EĞER GAYBI BİLSEYDİM, elbette daha çok hayır yapardım. Ama bana kötülük dokunmamıştır bile. Ben, inanan bir topluluk için bir uyarıcı ve müjdeciden başkası değilim."


FUSSILET SURESİ: 47. Kıyamet saatine ilişkin bilgi, Allah'a bırakılır. ........

ŞURASURESİ: 17. Gerçeğe ilişkin Kitap'ı ve adalet ölçüsünü indiren o Allah'tır. Nereden bileceksin, belki de kıyamet saati çok yakındır. 18. Ona inanmayanlar onun çabucak gelmesini isterler. İman edenlerse ondan ürperirler ve bilirler ki o haktır. Dikkat edin, kıyamet saati hakkında tartışıp duranlar, geri dönüşü olmayan bir sapıklığın tam içindedirler.


NAZİAT SURESİ: 42. O saatten soruyorlar sana, "gelip demir atması ne zaman?" diye. 43. Nerede sende, onu hatırlatacak şey! 44. Ona ilişkin bilginin sonu Rabbine varır. 45. Sen sadece, ondan korkanları uyaransın. 46. Onu gördükleri gün onlar, dünyada sanki bir akşam veya onun kuşluk vaktinden başka kalmamışa dönerler.


AHZAB SURESİ: 63. İnsanlar sana kıyametin saatinden soruyorlar. De ki: "Ona ilişkin bilgi Allah katındadır." Ne bilirsin, belki de o saat yakındır!


NEML SURESİ: 65. De ki: "Göklerde ve yerde, Allah'tan başka hiç kimse gaybı bilmez. Ne zaman dirileceklerini de bilmezler."


EN’AM SURESİ: 50. Onlara şunu söyle: "Ben size Allah'ın hazineleri yanımdadır demiyorum. Gaybı da bilmem ben! Size ben bir meleğim de demiyorum. Yalnız bana vahyedilene uyarım ben!" Sor onlara: "Körle gören bir olur mu? Hâlâ düşünmüyor musunuz?" 51. Rablerinin huzurunda haşredileceklerinden korkanları, o vahiy ile uyar ki korunabilsinler. Onların O'ndan başka ne bir dostu vardır ne de şefaatçısı.

LUKMAN SURESİ: 34. O kıyamet saatine ilişkin bilgi Allah katındadır. ……...


MÜLK SURESİ: 24. De ki: "Sizi, yeryüzünde yaratıp yayan O'dur. O'nun huzurunda haşredileceksiniz." 25. Derler ki: "Eğer doğru sözlülerseniz, bu vaat ne zaman?" 26. De ki: "Bilgi Allah'ın katındadır. Bana gelince, ben ancak açıkça uyaran biriyim." 


TAHA SURESİ: 15. "Kuşku duyma ki o saat gelecektir. Onu neredeyse gizleyeceğim ki, her benlik gayretinin karşılığını elde etsin." 16. "O halde ona inanmayıp keyfi peşinde giden, seni ondan yüzgeri etmesin. Yoksa perişan olursun."


ZÜHRUF SURESİ: 85. Göklerin, yerin ve bunlar arasındakilerin mülkü/yönetimi kendine ait olan o Allah'ın şanı yücedir. Kıyamet saatine ilişkin bilgi O'nun katındadır. Siz de O'na döndürüleceksiniz.


ZÜHRUF SURESİ: 66. Hiç farkında olmadıkları bir sırada o saatin BİRDENBİRE kendilerine gelmesinden başka neyi bekliyorlar? 67. Dostlar o gün birbirine düşman kesilirler. Ancak takvaya sarılanlar böyle değildir. 68. Ey kullarım! Bugün size korku yok; sizler tasalanmayacaksınız da!


YUNUS SURESİ: 47. Her ümmet için bir resul öngörülmüştür. Resulleri gelince, aralarında adaletle hüküm verilir. Hiçbir zulme uğratılmazlar. 48. Diyorlar ki: "Doğru sözlülerseniz bu vaat ne zaman?" 49. De ki: "Ben kendime bile Allah'ın istediği dışında bir zarar verme yahut yarar sağlama gücünde değilim. Her ümmetin bir eceli var. Ecelleri geldiğinde bir saat geri de kalamazlar, ileri de gidemezler."


ZÜMER SURESİ: 53.De ki: "Ey öz benlikleri aleyhine sınırı aşan/aşırı giden kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin! Allah, günahları tümden affeder. Çünkü O, mutlak Gafur, mutlak Rahim'dir.  54.Azap yakanıza yapışmadan Rabbinize dönüp O'na teslim olun. Sonra size yardım edilmez. 55.Farkında olmadığınız bir sırada, azap ANSIZIN karşınıza çıkmadan önce size Rabbinizden indirilenin en güzeline uyun!


SEBE SURESİ: 3. Küfre sapanlar şöyle dediler: "Kıyamet saati bize gelmez!" De ki: "Hayır, öyle değil! Gaybı bilen Rabbime yemin olsun ki, o size mutlaka ve mutlaka gelecektir! Göklerde ve yerde zerre miktarı bir şey bile Rabbimden gizli kalmaz. Zerreden daha küçük veya daha büyük hiçbir istisna olmamak üzere, her şey apaçık bir Kitap'ta belirlenmiştir;

EĞER AYETLERİ YAVAŞ YAVAŞ VE DÜŞÜNE DÜŞÜNE OKUDUYSANIZ, SANIRIM BAŞKA KAYNAK ARAMANIZA GEREK KALMAMIŞTIR. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sema'dan SEMAya DER Kİ: "Lütfen yorum yazmaya üşenmeyin; hepimizin moral ve motivasyona ihtiyacı var :) Ama paylaşımı hiç beğenmediyseniz, üşenmenizi anlayışla karşılayabilirim... Şaka şaka, her yoruma açığım; siz yeter ki yazın..." 😊 💖💖💖