HOŞGELDİM


"HOŞ GELDİNİZ" ve umarım "HOŞ BULARAK" AYRILIRSINIZ... 😊

BU BLOGDAKİ HER ŞEY, KENDİMİZİ "BİRAZ DAHA İYİ HİSSETMEK" AMACIYLA PAYLAŞILIYOR...

KUR'AN'DAN, RUHUMUZA HUZUR VEREN AYETLER; UMUT VE YAŞAMA SEVİNCİ AŞILAYAN ŞİİRLER VE ŞARKILAR; ÖZENLE SEÇİLMİŞ FAYDALI ÖZLÜ SÖZLER VE ALINTILAR; İÇİMİZİ AÇAN HARİKA FOTOĞRAFLAR VE TABLOLAR; YOL GÖSTERİCİ HİKAYE VE MASALLAR; HUZUR VEREN SÖZSÜZ MÜZİKLER (DALGA, MARTI, YAĞMUR, KUŞ, DERE SES KAYITLARI VEYA MOTİVASYON MÜZİKLERİ); ŞİFA VEREN MÜZİKLER vs. vs.

MUTLAKA İÇLERİNDEN BİRİ VEYA BİRKAÇI SİZE DE HİTAP EDECEKTİR; ONLARI KENDİ İYİLİĞİNİZ İÇİN KULLANIN!

HUZURLU OLMAK İÇİN "KİŞİSEL ÇABA ve İSTEK" GEREKTİĞİNİ HEP HATIRLAYALIM ve KENDİ HUZURUMUZU İNŞA ETMEK İÇİN BİR AN EVVEL HAREKETE GEÇELİM İNŞALLAH...

HUZUR BULANLARDAN VE ŞÜKREDENLERDEN OLABİLMEMİZ ÜMİT VE DUASIYLA... 💖

"Huzuru ifade eden şiirlerden mısralar ya da kutsal metinlerden cümleler okumak, zihin yapınıza İYİLEŞTİRİCİ MERHEM etkisi yapar." Norman Vincent Peale


5 Mart 2017 Pazar

ŞİFA MÜZİKLERİ - TEDAVİ EDEN MÜZİKLER - TÜMATA - İYİLEŞTİREN MÜZİKLER

İNSANI RAHATLATAN, ŞİFA VE HUZUR VEREN MÜZİKLERDEN ÖRNEKLER...

Müzikle terapinin etkili olduğu hastalıklar:

Yapılan araştırmalara göre; müzikle terapinin onkoloji, kardiyoloji, kalp cerrahisi, nöroloji, geriatri ve psikiyatri hastalarında olumlu etkisi gözlenmiş. Müzikle terapinin, çözümüne yardımcı olduğu sağlık sorunları şöyle sıralanıyor:
Strese bağlı baş, boyun ve bel ağrıları;
Sinirlilik, stres, uykusuzluk, fobi, panik atak gibi sorunlara karşı;
Kalp ameliyatı olacak hastalarda ameliyat stresinin ortadan kaldırılması; Herhangi bir nedenle cerrahi müdahale geçirecek hastalarda ameliyat ve anestezi korkusunun üstesinden gelinmesi;
Normal doğumun daha kolay gerçekleşmesi;
Doğum sonrasındaki ağrılarının hafifletilmesi;
Ameliyat sonrasındaki ağrılarının dindirilmesi;
Otistik çocukların rehabilite edilmesi;
Yoğun bakım hastaları;
Kanser hastalarının psikolojik sorunlara karşı etkili olarak bağışıklık sistemlerinin güçlendirilmesi;
Kanser ağrılarının hafifletilmesine karşı uygulanabiliyor.


RAST MAKAMI: Sağlık üzerinde etkisi olan dört makamdan biridir. Neşe, iç huzuru, rahatlık ve sefa (kaygısız ve sakin olma, gönül rahatlığı) verir. Baş, göz ve kaslara etkisi vardır. Spazm çözücü etkisi nedeniyle spastik ve otistik çocukların tedavisinde destek amacıyla kullanılır.

RAST MAKAMINDA MÜZİK ÖRNEĞİ İÇİN ALTTAKİ VİDEOYU YA DA BURAYI TIKLAYABİLİRSİNİZ




Tümata'nın Rast makamı ile pasif müzikterapi uygulamasını alttaki videodan ya da buradan izlemek için tıklayınız (Tümata: Türk musikisini Araştırma ve Tanıtma Grubu)





REHAVİ MAKAMI: Dinleyenlerde sonsuzluk ve yer çekiminden kurtulma duygusu uyandırır. Omuz ve baş ağrısı çekenlere tavsiye edilir, ruhsal problem yaşayanları dinlendirir.
REHAVİ MAKAMI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ





HÜSEYNİ MAKAMI: Güzellik, iyilik, sessizlik, rahatlık verir ve ferahlatıcı özelliği vardır. Karaciğer, kalp ve mide ile ilgili problem yaşayanlara önerilen makamdır. İçindeki gizli Pentatonik yapı sebebiyle, kendine güven ve kararlılık duygusu verir; bundan dolayı otistik ve spastik hastalara faydalı olduğu söylenir.

HÜSEYNİ MAKAMINDA MÜZİKLER İÇİN TIKLAYINIZ






PENTATONİK MELODİLER: Pentatonik müzik, Asya kökenli Türk Musikisinin en önemli karakteristik özelliğidir. Kendine güven ve kararlılık verir, rahatlık sağlar. Çocuklara, 9-10 yaşına kadar sadece pentatonik müzik dinletilmesi tavsiye edilmektedir.


  

NEVA MAKAMI: Üzüntüyü giderir. Gönül okşayan makam adıyla bilinir. Kötü fikirleri kovduğu, cesaret ve yiğitlik verdiği söylenir.





IRAK MAKAMI: Korku gidericidir. Saldırganlığı önleyici ve nevrotik hastaları tedavi edici etkisi vardır.



  

Tümata: Türk musikisini Araştırma ve Tanıtma Grubu




  



Segâh Tekbir (ITRİ'NİN BESTESİ) Allahüekber Allahüekber la ilahe illallahü vallahü ekber Allahüekber velillahi'lhamd

Salat-ı Ümmiye:
Allahümme: Ey Allahım salli: salat (dua) olsun ala seyyidina Muhammedin'nin-nebiyyi'l-ümmiyyi:: Ümmi bir peygamber olan Hz. Muhammed efendimiz üzerine (salat olsun) ve ala alihi ve sahbihi: ve onun ailesine, ashabına (yakınlarına) da salat olsun.. ve sellim: (salatın yanısıra) selam olsun(hepsine)

Niyaz İlahisi: (DİNLE SÖZÜMÜ)
Dinle sözümü sana direm özge edadır Derviş olana lazım olan aşk-ı Hüdadır Aşıkın nesi var ise maşuka fedadır Semâ safa, cana şifa, ruha gıdadır



ELBETTE, TÜRK MÜZİĞİ DIŞINDA DA ŞİFA VEREN MÜZİKLER VAR. İŞTE ONLARDAN BİRKAÇ GÜZEL ÖRNEK:
  

   
  
Dilerseniz, Türk müziği makamlarının insan sağlığına olumlu etkisi ilginizi çektiyse sizler de aşağıdaki makamlarda yapılmış güzel müzikleri Youtube'dan bulup dinleyebilirsiniz.
 
ACEMAŞİRAN MAKAMI: Yaratıcılık Duygusu Ve İlham Verir. Gevşemeye Yardımcı Olur. Durgun Düşünce Ve Duyguları Canlandırır. Kadınlarda Doğumu Kolaylaştırır. Anne Karnındaki Çocuğun Yanlış Duruşlarının Düzelmesine Yardım Eder. Ağrı Giderici Ve Spazm Çözücü Özelliği Vardır.
UŞŞAK MAKAMI: Gülme, Neşe, Sevinç, Kuvvet Ve Kahramanlık Duyguları Verir. Kalp Ve Tansiyon Hastalarına Stresten Uzaklaşmaları İçin Tavsiye Edilir.
NİHAVEND MAKAMI: Dinleyenlerde Kuvvet Ve Barış Duygusu Uyandırır.
SABA MAKAMI: Cesaret, Kuvvet Ve Rahatlık Hissi Uyandırır.

BUSELİK MAKAMI: Nihavend Makamı İle Benzer Özellik Gösterir.

ISFAHAN MAKAMI: Dinleyenlerin Güven Hissi Duymalarına Yol Açar. Uyum Sağlamayı Kolaylaştırır, Hareket Yeteneğini Arttırır. Hatıraları Tazeleme Özelliği Vardır.
ZENGÜLE MAKAMI: Hayal Dünyasını Geliştirir. Uyku Verir.
ZİRGÜLE MAKAMI: Rahatlık ve uyku veriyor.


Kaynak: "https://www.erturgutsanatmerkezi.com/turk-muzigi-makamlarinin-yararlari/" ve "youtube"  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sema'dan SEMAya DER Kİ: "Lütfen yorum yazmaya üşenmeyin; hepimizin moral ve motivasyona ihtiyacı var :) Ama paylaşımı hiç beğenmediyseniz, üşenmenizi anlayışla karşılayabilirim... Şaka şaka, her yoruma açığım; siz yeter ki yazın..." 😊 💖💖💖