HOŞGELDİM


"HOŞ GELDİNİZ" ve umarım "HOŞ BULARAK" AYRILIRSINIZ... 😊

BU BLOGDAKİ HER ŞEY, KENDİMİZİ "BİRAZ DAHA İYİ HİSSETMEK" AMACIYLA PAYLAŞILIYOR...

KUR'AN'DAN, RUHUMUZA HUZUR VEREN AYETLER; UMUT VE YAŞAMA SEVİNCİ AŞILAYAN ŞİİRLER VE ŞARKILAR; ÖZENLE SEÇİLMİŞ FAYDALI ÖZLÜ SÖZLER VE ALINTILAR; İÇİMİZİ AÇAN HARİKA FOTOĞRAFLAR VE TABLOLAR; YOL GÖSTERİCİ HİKAYE VE MASALLAR; HUZUR VEREN SÖZSÜZ MÜZİKLER (DALGA, MARTI, YAĞMUR, KUŞ, DERE SES KAYITLARI VEYA MOTİVASYON MÜZİKLERİ); ŞİFA VEREN MÜZİKLER vs. vs.

MUTLAKA İÇLERİNDEN BİRİ VEYA BİRKAÇI SİZE DE HİTAP EDECEKTİR; ONLARI KENDİ İYİLİĞİNİZ İÇİN KULLANIN!

HUZURLU OLMAK İÇİN "KİŞİSEL ÇABA ve İSTEK" GEREKTİĞİNİ HEP HATIRLAYALIM ve KENDİ HUZURUMUZU İNŞA ETMEK İÇİN BİR AN EVVEL HAREKETE GEÇELİM İNŞALLAH...

HUZUR BULANLARDAN VE ŞÜKREDENLERDEN OLABİLMEMİZ ÜMİT VE DUASIYLA... 💖

"Huzuru ifade eden şiirlerden mısralar ya da kutsal metinlerden cümleler okumak, zihin yapınıza İYİLEŞTİRİCİ MERHEM etkisi yapar." Norman Vincent Peale


30 Aralık 2016 Cuma

DON MİGUEL RUİZ - YÜREĞİNİZDEKİ SİHİRLİ MUTFAK - USTACA SEVMEK KİTABINDAN

HARİKA KİTAPLARDAN HARİKA ALINTILAR...

"Her an sevecen olabilirsiniz. Bu bir seçimdir.
Sevmek için bir neden olması gerekmiyor.

Sevmek sizi mutlu kılar.
İfade edilen sevgi, mutluluk verir;
Size dinginlik ve iç barış getirir.
"  
Don Miguel Ruiz




YÜREĞİNİZDE SİHİRLİ BİR MUTFAK TAŞIYORSUNUZ; SEVGİYE MUHTAÇ OLDUĞUNUZA, SEVGİSİZ OLDUĞUNUZA İNANMAYIN!!!

Evinizde sihirli bir mutfağınız olduğunu hayal edin. Bu mutfakta dilediğiniz her yiyeceğe dilediğiniz anda ve dilediğiniz kadar sahip olabiliyorsunuz. Yiyecek konusunda tasalanmanıza hiç gerek yok. Ne isterseniz sofranızda beliriyor. Bu nedenle son derece cömertsiniz; yiyeceklerinizi koşulsuzca, karşılığında herhangi bir şey beklemeksizin başkaları ile paylaşıyorsunuz. Evinize kim gelirse gelsin, yalnızca paylaşmanın zevki için besleyip doyuruyorsunuz. Eviniz her zaman sihirli mutfağınızın yemeklerinden yemek isteyenlerle dolup taşıyor.

Derken günün birinde kapınız çalınıyor. Elinde pizzayla birisi gelmiş. Kapıyı açıyorsunuz, karşınızdaki size bakıp "Şu pizzayı görüyor musun" diye soruyor. "Bana yaşamını kontrol etme izni ver, istediklerimi yap, pizzayı sana vereyim. O zaman hiç aç kalmazsın, çünkü sana her gün pizza getiririm. Bütün yapacağın bana iyi davranmak."

Tepkinizi düşünebiliyor musunuz? Aynı pizza, belki daha da iyisi sizin mutfağınızda var. Ama bu kişi gelip, istediği her şeyi yapmanız karşılığında size yiyecek vermeyi öneriyor. Sihirli mutfak sahibi biri olarak güler, "Hayır teşekkürler, senin yiyeceğine ihtiyacım yok. Mutfağım yiyecek dolu. Evime gelip istediğini yiyebilirsin. Karşılığında hiçbir şey yapman gerekmez. Benden istediklerini yapacağımı düşünme." dersiniz. Sihirli mutfağınız olduğu için kimsenin sizi yiyecekle parmağında oynatmasına izin vermezsiniz.

PEKİ YA, MUTFAĞINIZIN SİHİRLİ OLDUĞUNDAN HABERİNİZ YOKSA!


Şimdi de tam tersini düşünün. Haftalar geçmiş, doğru dürüst yemek yememişsiniz. Açlıktan ölüyorsunuz, cebinizde para da yok. Elinde pizzayla çıka gelen kişi, "Bak, sana verecek yiyeceğim var. Almak için senden istediğimi yapman yeter" diyor. Yiyeceğin kokusu burnunuza geliyor, açsınız. Kabul etmeye karar veriyorsunuz. Siz biraz yedikten sonra, "Daha fazlasını istiyorsan alabilirsin ama istediklerimi yapmaya devam etmen gerek" diyor.

Bugün yiyecek bir şeyleriniz var ama yarın olmayabilir. Onun için ne gerekiyorsa yapmaya karar veriyorsunuz. Bir süre sonra kuşkular beliriyor içinizde. "Pizzam olmazsa ne yaparım? Pizzasız yaşayamam. Ya pizza getirenim benim pizzamı başkasına verirse?”

Şimdi düşünün ki yiyeceğin yerindeki SEVGİ olsun.
YÜREĞİNİZDE SİHİRLİ BİR MUTFAK TAŞIYORSUNUZ. Yüreğiniz sevgiyle dolup taşıyor, tüm dünyaya yetecek kadar sevgi var. ÖYLESİNE SEVGİ DOLUSUNUZ Kİ KİMSENİN SEVGİSİNE İHTİYACINIZ YOK. Sevginizi şart koşmadan paylaşıyorsunuz. Sevgi milyonerisiniz.
Bu durumda birisi kapınızı çalıp "Sana verecek sevgim var. İstediğimi yap, senindir.” diyor. Tepkiniz ne olur? Güler, "Teşekkürler ama sevgine ihtiyacım yok.” dersiniz.


AMA YÜREĞİNİZİN SEVGİ DOLU SİHİRLİ BİR MUTFAK OLDUĞUNDAN HABERİNİZ YOKSA SEVGİ AÇLIĞI ÇEKTİĞİNİZİ HİSSEDERSİNİZ VE SEVGİ İÇİN HER ŞEYİ YAPARSINIZ.

YÜREĞİNİZ, O SİHİRLİ MUTFAK GİBİDİR. AÇARSANIZ, GEREKSİNDİĞİNİZ BÜTÜN SEVGİYİ BULURSUNUZ. SEVGİ İÇİNİZDE AMA BUNU GÖRMENİZ GEREKİYOR. SEVGİSİZ OLDUĞUNUZA İNANMAYIN!
SEVGİYE MUHTAÇ OLDUĞUNUZA; SİZİ SEVECEK VE SEVİLMEYE LAYIK OLDUĞUNUZU KANITLAYACAK BİRİSİNE İHTİYAÇ DUYDUĞUNUZA İNANMAYIN. BUNLAR GERÇEK DEĞİL!

İNSANLARIN SORUNU, YÜREKLERİNDE SİHİRLİ BİR MUTFAK TAŞIDIKLARINI BİLMEMELERİ… 
Yüreğinizi kapatmak yerine AÇIN; gereksindiğiniz bütün sevgi yüreğinizde. Sevginizi cömertçe sunun. Dilediğinizce verebilirsiniz, çünkü yüreğinizde sihirli bir mutfak bulunuyor.
SİZİ MUTLU KILAN, İÇİNİZDEN GELEN SEVGİDİR
Sevginizi cömertçe sunarsanız sizi herkes sever. BÜTÜN KAPILARI AÇACAK OLAN VERİCİLİĞİNİZDİR, BENCİLLİĞİNİZ DEĞİL. Bencillik, yürek yoksulluğundan, sevginin bol olmadığına inanmaktan kaynaklanır. Ama yüreğinizin sihirli bir mutfak olduğunu bilirseniz gönülden verirsiniz ve sevginiz de koşul tanımaz.
GEREKSİNDİĞİMİZ SEVGİ BAŞKALARINDA DEĞİL, KENDİ İÇİMİZDEDİR. 
Eğer siz bir savaşçı gibi davranıp içinizdeki sevgiyi avlamak için acele etmezseniz, avcı değil av olursunuz. Yani korku, kıskançlık, öfke gibi duygularla acı çekersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sema'dan SEMAya DER Kİ: "Lütfen yorum yazmaya üşenmeyin; hepimizin moral ve motivasyona ihtiyacı var :) Ama paylaşımı hiç beğenmediyseniz, üşenmenizi anlayışla karşılayabilirim... Şaka şaka, her yoruma açığım; siz yeter ki yazın..." 😊 💖💖💖